Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariannetryffel

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Gillar man Mariannekarameller är detta en fullträff!! Enkelt att göra. Blir cirka 40 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden.
  2. Ta kastrullen från plattan och lägg ner chokladen i små bitar och rör tills den smält och det blivit en tjock, blank smet. Låt svalna lite och tillsätt krossade Mariannekarameller.
  3. Häll över i en skål och sätt in i kylen och låt det stelna. För mig tog det cirka 1,5 timma i kylen.
  4. När det blivit lagom konsistens så ta upp en liten mängd smet med en tesked och rulla till en liten kula. Rulla sedan i florsocker.
  5. Förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • edelbro 25 december 2009

    Låter jättegott! Ska provas nån dag framöver =)

  • carskoo 18 december 2010

    Jättegoda! Mmmmmm!

  • Bappi 3 februari 2011

    Glömde att köpa Mariannekarameller idag ... vad att göra? Satte dit 5 stycken After Eight kakor :-) Så gott ;-) /kram Ps Ska testa med Mariannekarameller också *ler*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.