Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias citrusmarmelad

 
Skriv ut

Väldigt god, till ex rostat bröd. Det är bra när det är både gott och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta 2 apelsiner noga och skala med en potatisskalare. Strimla skalet fint. Skala alla frukter med kniv, så det vita kommer bort. Dela fruktköttet bitar, väg med skalet, vikt 1 kg. Lägg i en stor gryta tillsammans med vatten och socker. Blanda väl och låt koka upp under omrörning. Koka på medelvärme i ca 15 min. Stäng av värmen och skumma väl Mixa lätt med stavmixer till mindre bitar. Låt stå i 15 minuter, häll upp på rena glasburkar. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.