Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias jordgubbscheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här kom till i ett försök att få min man att uppskatta cheesecake, vilket han inte gjorde tidigare. Den blev väldigt uppskattad, är lättgjord med en matberedare/stavmixer och även andra bär, t ex hallon, björnbär etc. passar bra till denna cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ingredienserna till bottnen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 5 minuter.
  2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna i en matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stannat.
  3. Fyllning 2: Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera ev. med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.