Häll vatten och olja i en degbunke och smula ner jästen. Tillsätt salt och morot. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min.
Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela den i 2 delar och forma till längder. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt och gör snitt med en vass kniv på ovansidan av bröden. Låt jäsa i 30 min.
Pensla bröden med vatten och grädda dem i ugnen i 225 grader ca 35 min.
Suuupergott bröd! Enkelt, smidigt och man kan variera. Jag hade i solroskärnor och morötter. Tänkte testa med soltorkade tomater nästa gång! Detta får en klar femma! Tack för receptet!
BeaTris16 april 2009
Tack för ett mumsigt recept, det här kommer jag göra flera gånger
FiffiNelly14 december 2009
Detta var ett jätte gott saftigt bröd mvh lisa
monicadanell17 januari 2010
super gott bröd
5poäng från mej
Claristar16 mars 2010
Gott bröd. Jag hade dock i lite rågsikt och jag hade istället vanligt vetemjöl då jag tycker vetemjöl special ger ett torrare bröd. Jag gjorde bullar av degen och det blev ca 15 st. Helt klart ett bröd vi gör igen.
sann6721 april 2010
Supergott bröd!!!! Smidigt att göra. Hade vanligt vetemjöl o lite sirap i......
lollol17 december 2010
Jag gjorde dubbel sats och hade minst 3 liter mjöl, ändå var degen väldigt lös och flöt ut under andra jäsningen.. Måste ha gjort något fel.
Pennie28 december 2010
ljuvligt bröd ! nästa gång blire med solrosfrön oxå !
mums
Suuupergott bröd! Enkelt, smidigt och man kan variera. Jag hade i solroskärnor och morötter. Tänkte testa med soltorkade tomater nästa gång! Detta får en klar femma! Tack för receptet!
Tack för ett mumsigt recept, det här kommer jag göra flera gånger
Detta var ett jätte gott saftigt bröd mvh lisa
super gott bröd 5poäng från mej
Gott bröd. Jag hade dock i lite rågsikt och jag hade istället vanligt vetemjöl då jag tycker vetemjöl special ger ett torrare bröd. Jag gjorde bullar av degen och det blev ca 15 st. Helt klart ett bröd vi gör igen.
Supergott bröd!!!! Smidigt att göra. Hade vanligt vetemjöl o lite sirap i......
Jag gjorde dubbel sats och hade minst 3 liter mjöl, ändå var degen väldigt lös och flöt ut under andra jäsningen.. Måste ha gjort något fel.
ljuvligt bröd ! nästa gång blire med solrosfrön oxå ! mums