Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias rulltårta med hallon

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Marias goda rulltårta serveras bäst tillsammans med några extra hallon och kall saft eller kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills det blir vitt och pösigt.
  3. När det står ”vitt och pösigt” i recept betyder det inte att smeten ska bli helt vit utan bara ljusare än den var från början. Tillräckligt pösig är smeten när vispen gör ”spår” som stannar några sekunder.
  4. Mät upp vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i ett mått eller liten skål och pudra ner lite i taget i äggsmeten. Blanda till en slät smet.
  5. Lägg ut ett bakplåtspapper, inte smörgåspapper, på en långpanna. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan bara 5 minuter mitt i ugnen
  6. Lägg ut ett annat bakplåtspapper på bänken och strö på strösocker. Stjälp upp den gräddade kakan så att ovansidan hamnar neråt i sockret.
  7. Det går lättast om du lyfter upp kakan från plåten genom att hålla i hörnen på bakplåtspapperet som den ligger på. Det kan vara lite läskigt eftersom kakan fortfarande är väldigt varm och du måste också vara ganska snabb för att vända hela kakan uppochned så att den landar på det sockrade papperet.
  8. När kakan väl hamnat där drar du bort papperet som nu hamnat överst. Om det är svårt att lossa från kakan kan du pensla lite vatten på papperet så går det lättare att dra bort.
  9. Vispa grädden till lättvispad konsistens.
  10. Blanda ner lemon curd och vispa på lågt varv så det blandar sig och också blir bredbar konsistens. Bred ut gräddblandningen på kakan och fördela hallon ovanpå.
  11. Rulla ihop till en lång rulle och vira eventuellt in den i papperet som den låg på.
  12. Låt den ligga svalt om du inte tänker äta den direkt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elinmartina 3 november 2008

    Hej! Blev lite frestad att prova att baka den, men vad ar lemon curd? Vanliga halsningar Elin

  • tina62 3 november 2008

    Lemon curd är en sammetslen och mild citronkräm som kan användas som marmelad eller till olika fyllningar i bakverk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.