- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Efter att ha prövat många recept på tomatpaj fastnade Maria för detta recept. "Bäst i test". Vårt eget.
Instruktioner
- Arbeta ihop degen och låt den vila en timma. Tumma ut i formen. Bred på fransk senap och lägg på ostskivorna (se nedan). Förgrädda sedan under 15 min i 175 grader ugn.
Fyllningen.
Sprid sedan ut rikligt med basilika på den förgräddade pajbotten innan du lägger på de skivade bifftomaterna. Antalet tomater beror på storlek, men det går åt många. 8 normalstora kan vara ett riktvärde. Helst skall de vara utan skal . Om tomaterna är blöta skall de kärnas ur först! De skall ligga omlott. Fördela sardellbitar eller gröna oliver över tomaterna. Sätt sedan in pajen i ugnen på 200 grader och grädda under 50 minuter. Pajen behöver så lång tid i ugn för att vätskan skall hinna ånga bort ordentligt. Pajen skall inte vara blöt!
Man kan ringla lite god olja över pajen när den är klar. Garnera med basilikablad innan serveringen.
Lite flingsalt kan vara önskvärt om du valt oliver istället för sardeller som ingrediens i pajen.
- Denna paj är också god att äta kall!
Publicerat den
6 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar