Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariatårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En underbar tårta som kan serveras som efterrätt eller en kopp kaffe. Passar även som påsktårt med små marsipankycklingar på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned mandeln blandad med sockret. Häll smeten i en väl smord och mjölad rund form med löstagbar botten ca 22 cm och grädda i 175 grader varm ugn i ca 20 - 25 minuter. Lossa botten och låt den svalna på galler. Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull. Låt sjuda upp och tjockna under omrörning. Bred krämen över tårtbotten (båda kalla) och garnera med vispad grädde och mandel.
  2. Till påsk kan man garnera med små marsipankycklingar .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.