Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En väldigt god och matig gryta! Passar bra att göra när man fått potatis över. Man kan även lätt byta ut och lägga till olika sorters grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och morötterna.
  2. Tärna potatisen i lite större tärningar och skiva morötterna ½ -1 cm tjocka skivor.
  3. Låt dem sedan koka tills dem nästan är klara. Låt svalna.
  4. Ansa och strimla paprikan. Skölj och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Skär korver i tärningar eller i strimlor.
  5. Bryn sedan löken och korven i stekpanna tills det fått fin färg.
  6. Tillsätt därefter köttbuljongen och vattnet eller mjölken och rör om.
  7. Lägg strax därpå i paprikan och tomaterna.
  8. Häll sedan i grädden och smaksätt med chilisås, ketchup och kryddorna.
  9. Lägg till sist i potatisen och morötterna i grytan och låt dem bli genomvarma!
  10. Klart för servering! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.