Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maries marulk i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En mycket enkel delikatess! Ishavsmarulk är inte rödlistad, men det går naturligtvis bra med annan fast fisk, exempelvis gös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg marulksfiléerna i en ugnsfast form. Pressa citronsaften över filéerna. Bred över 1 msk tapenade verde på varje filé.
  2. Skala och skiva moroten i tunna skivor och lägg på fisken. Skiva champinjonerna tunt, strimla paprikan, lägg på fisken. Strö över den hackade persiljan.
  3. Blanda ihop såsen, häll över fisken. Sätt in formen i ugnen, 185 grader ca 30 minuter, tills fisken är färdig. Servera med ångkokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.