Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maries saftiga glutenfria banankaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

En mycket saftig god och lätt kaka att svepa ihop när bananerna börjar se lite för bruna ut =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Smält smöret. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Blanda bananerna med smör, mjöl, kvarg/kesella och mjölk och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter.
  2. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.