Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marin pizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En pizza gjord på bakpulverdeg har fördelen att inte behöva jäsas, utan kan bakas ut direkt. Denna pizza är fylld med kryddig tomatsås, räkor, musslor och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
  4. Gör tomatsåsen: Blanda samman passerade tomater och olivolja. Smaka av med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Ta hjälp av en stavmixer om du vill ha såsen extra slät.
  5. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna. Fördela räkor och väl avrunna musslor över.
  6. Skala och skiva löken. Fördela löken på pizzorna. Strö över örtkryddor och ost.
  7. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera dem nygräddade.
  8. Servera gärna en enkel men mycket god sallad till. Varva strimlad isbergssallad och strimlad gurka i en skål och droppa över lite citronvinägrett - klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.