Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till kyckling

Kyckling är en favoriträtt hos många! Och det är verkligen inte så konstigt, en bra tillagad kyckling smälter verkligen i munnen. Med en god marinad till kycklingen får du en fantastisk smakupplevelse då kycklingen gärna suger åt sig av alla goda kryddor och safter i marinaden. Om du vill dra ner på det röda köttet är marinerad kyckling ett minst lika gott alternativ till sommarens grillmiddagar, men självklart går det också lika bra att göra en marinerad kyckling i ugn om vädret inte lämpar sig för grillning. Prova till exempel att göra en marinad med citron till kycklingen, eller varför inte honung, eller både och? Du kommer hur som helst inte att bli besviken!


Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål. Pressa en limefrukt Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills...

15 min
2

Skiva kycklingen tunt och lägg strimlorna i en marinad av övriga ingredienser Låt kycklingen stå och dra i kylen i en halvtimme. Fräs i stekpannan tills kycklingen är genomstekt. Tsatziki Riv gu...

1 h
4
3

Marinad: Hacka vitlöken och blanda ihop det med grillkryddan och oljan. Ta fram en bunke elelr skål och blanda ihop marinaden med kycklingen så att hela kycklingen får marinaden på sig, snåla int...

40 min
1-5
3

Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar på längden. Blanda soja, peppar och sesamolja i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och rör om. Låt stå i kylskåp 1–2 dygn. Rör någon gång under tiden....

30 min
15
3

Sätt ugnen på 200° Blanda citron, rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor plastpåse.Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till och låt kycklingen marinera under tiden du...

4
2

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklinfileerna och lägg i en ugnsfast form. Skala och finhacka löken. Blanda soja, olja, chilisås och pressa i vitlöken. Smaka av med svartpeppar. Häll blan...

40 min
4
1

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i två–tre bitar och lägg dem i en bunke. Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök. Blanda väl och låt köttet ma...

4
1

Lägg ut kycklingfiléerna och tryck till dem med handen så att de blir något plattare. Lägg dem i en plastpåse. Stöt saffran och salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurten öv...

4
1

Stycka varje kyckling i 8 bitar. (Se kokbok hur man styckar fågel). Skär lite skåror i skinnet så att marinaden tränger in ordentligt. Lägg bitarna i en långpanna. Rör ihop marinaden och häll den...

9 h 15 min
10
1

Ugn 225° Lägg filéerna i en skål. Rör ihop marinaden, häll över filéerna och låt blandningen stå 30-40 minuter. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till server...

4

Hacka råvarorna för marinaden i en mortel. Häll i kryddorna och saltet. Mosa i mortel. Skär bröstfiléerna i tärningar som sedan ska sättas på spett. Lägg kycklingen i en bunke med lock. Ner med marina...

4-6

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna (frysta eller färska) och sätt i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 225º och grill. Ta upp kycklingen ur marinaden o...

4

Dela kycklingen i mindre bitar, lägg bitarna i en plastpåse ihop med, 1 hackad vitlök, den hackade persiljan, svartpeppar och sherryn. Låt kycklingen marineras ett par timmar, helst över natten, vänd...

1 h 30 min
4

Sätt ugnen på 225°. Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Se till att det kommer marinad runt alla bitar och låt marineras i ca 1 timme. Lägg sen upp...

1 h 30 min

Bryn sockret och sesamfrö till ljus karamell i en kastrull. Rör i lök, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smak...

20 min
8

Sätt ugnen på 225-250 grader. Börja med att tina kycklingfiléerna, är de olika stora kan det vara lämpligt att dela vissa så att de inte blir ojämnt tillagade i ugnen. Häll honungen i en bunke (sp...

40 min
2

Lägg kycklingklubborna i en ungsform. Smält smör och blanda ned allt utom grädden. Pensla kycklingen med marinaden. Ugn 200 grader i ca 30 minuter (tinad kyckling). Vänd kycklingen efter halva tide...

1 h
4

Blanda viltfond med kantarell, honung, soja, vinäger och ingefära. Vänd kycklingbitarna i marinaden, låt ligga ca 1 tim. Skala och skär moroten i tunna band på längden som bandspagetti. Skär purjo...

4

Börja med att skära kycklingen i portionsstora munsbitar, lägg dem i en skål tillsammans med limeskal och juice. Blanda noga och låt köttet vila i marinaden i minst 1 timma. Hetta upp oljan i en wo...

2-3

Blanda alla ingredienser utom de tre översta till en marinad. Löken och chilin ska vara finhackad. Skär kycklingen i mindre bitar och låt marinera ca en halvtimme. Stek eller woka kycklingen i lit...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Drick ur 33cl burken och fyll den till hälften med Corona. Gör marinaden genom att mortla kryddorna och rör samman med olivolja. Massera in kycklingen ordentligt och trä kyck...

4

Blanda yoghurten med kryddmixen. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form. Bred på tandoori marinaden. Vänd kycklingklubborna så de får marinad runt om. Stek mitt i ugnen i 175 grader i 50-60 min...

4

Banka ut kycklingfiléerna med en kavel mellan 2 ark bakplåtspapper tills deär ca 1 cm tjocka. Blanda juice, olja, salt och peppar med kycklingen och marinera 1 timme. Vänd runt den någon gång. Sals...

4

Koka bulguren enl anvisningarna på förpackningen men tillsätt saffran och gurkmeja i kokvattnet. Låt bulguren svalna. Blanda ihop marinaden och marinera kyckling, tigerräkor och avokado i separata bu...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.