Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad älgbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med råstekt potatis eller pommes frites och en stor skål blandad sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Platta ut biffarna genom att bulta dem med knuten hand.
  2. Blanda tomatjuice, vinäger, olja och lök till marinaden. Krossa enbär och vitpepparkorn och blanda ner i marinaden tillsammans med timjan och lagerblad. Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt minst 6 tim, gärna ett par dagar. Vänd biffarna några gånger. Ta upp köttet och låt det rinna av. Bryn smöret i en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem några minuter på var sida. Krydda med salt och nymald vitpeppar. Ta upp köttet, vispa ur pannan med vatten och låt skyn koka ihop. Sila marinaden och späd skyn med den. Låt skyn koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av skyn och värm upp biffarna i dem. Strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.