Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad chilistek

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och chili, blanda med fänkålsfrö. Klappa in steken med kryddblandningen och lägg den i dubbla plastpåsar. Knyt ihop och låt marinera i kylen ca 4 tim.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn steken i smör och tillsätt salt. Lägg över i ugnsfast form, droppa över olivolja. Stick in köttermometern i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Ös steken då och då. Låt vila ca 15 minuter före servering. Chèvrecrème: Skär bort kanterna på osten, mixa den slät och luftig med crème fraiche och olja.
  3. Gott att dricka: Ett kryddigt och smakrikt rött vin från USA och Sydamerika. Föredra du vitt, smakar en torr Chardonnay också bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.