Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar på buffébordet, till konfirmationen mm Förbered dagen innan så filén får dra åt sig av marinaden Servera gärna en god potatisgratäng eller potatissallad till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150°
  2. Putsa filen. Krydda den runt om och stek den i en stekpanna tills den får fin färg. (dela den om den inte får rum i pannan)
  3. Lägg över filén i en ugnsform. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek färdigt filén till 70°, ca 30 minuter. Låt filén kallna.
  4. Marinaden: Blanda ihop allt till marinaden i en skål + lite olja ifrån tomaterna.
  5. Skär upp filén i skivor och lägg över på ett fat med höga kanter. Häll marinaden över. Låt stå kallt över natten.
  6. Serveringsdagen: Lägg upp köttet fint på ett serveringsfat. Sila bort marinaden, men spara den. Lägg över tomaterna, löken och kryddorna över köttet. Skeda över lite marinad över köttet.
  7. Servera en god potatisgratäng eller potatissallad till.
  8. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.