Passar på buffébordet, till konfirmationen mm
Förbered dagen innan så filén får dra åt sig av marinaden
Servera gärna en god potatisgratäng eller potatissallad till
Instruktioner
- Ugn 150°
- Putsa filen. Krydda den runt om och stek den i en stekpanna tills den får fin färg. (dela den om den inte får rum i pannan)
- Lägg över filén i en ugnsform. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek färdigt filén till 70°, ca 30 minuter.
Låt filén kallna.
- Marinaden:
Blanda ihop allt till marinaden i en skål + lite olja ifrån tomaterna.
- Skär upp filén i skivor och lägg över på ett fat med höga kanter. Häll marinaden över.
Låt stå kallt över natten.
- Serveringsdagen:
Lägg upp köttet fint på ett serveringsfat.
Sila bort marinaden, men spara den.
Lägg över tomaterna, löken och kryddorna över köttet.
Skeda över lite marinad över köttet.
- Servera en god potatisgratäng eller potatissallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
24 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar