Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé med basilikasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god rätt att ställa fram på buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfats form.
  3. Efterstek köttet mitt i ugnen tills det är genomstekt , ca 20-25 min. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildas till såsen.
  4. Blanda samman alla ingredienser tillmarinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg påsen kallt i ca 12 timmar vänd påsen några gånger under tiden.
  5. Blanda samman alla ingedienserna till såsen 0ch ställ den kallt att mogna i smaken.
  6. Torka av köttet och skiva det tunt . Lägg köttet på ett uppläggningsfat och ringla lite sås och ställ resten i en skål bredvid .Garnera mad färsk basilika och oliver .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lof651 18 augusti 2008

    Köttet tog inte så mycket smak, trots att det låg mer än ett dygn. Behövs mer kryddor i marinaden ? Gott ändå, då såsen förgyllde ordentligt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.