Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé med grön örtsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Till denna rätt brukar jag göra potatispaj. Observera att receptet är beräknat på 30 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°, tills termometern visar 70°. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.
  3. Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.
  4. Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.
  5. Gröna örtsåsen: Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 11 mars 2009

    En otroligt god rätt som jag blev bjuden på när vi hade tjejkväll! En absolut femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.