Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskkarré med rosmarin, apelsin och fänkål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fläskkarré är en klar favorit. Marinerad under natten blir karrén så saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med örtblandningen: Hacka rosmarin lite slarvigt. Stöt fänkålsfrö, senapsfrö, kummin, lagerblad och vitlök i en mortel. Blanda med rosmarin, apelsinskal och olivolja i en liten skål. Täck med folie och låt stå i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 220˚. Skär bort hinnor och senor från karrén och gnid in den med salt och peppar och sedan med örtblandningen.
  3. Lägg karrén i en långpanna, lägg skivad apelsin och några extra kvistar ovanpå och häll sedan vin och buljong runt om. Sätt in steken i ugnen.
  4. Sänk värmen till 125˚C efter tio minuter. Stek tills innertemperaturen är 85˚C, ca 1½ timme. Ös gärna med spadet några gånger under stektiden.
  5. Tag upp steken och låt den vila en kvart innan den du skär den i skivor.
  6. Servera med den kryddiga skyn och citrusbräserade endiver och olivpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 19 december 2014

    Mycket bra kryddning. Jag marinerade 4 fläskkotletter och tillagade i lergryta med detta recept som inspirationskälla. Men det blir säkert jättebra i originalversion också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.