Fläskkarré är en klar favorit. Marinerad under natten blir karrén så saftig och god.
Instruktioner
- Börja med örtblandningen:
Hacka rosmarin lite slarvigt. Stöt fänkålsfrö, senapsfrö, kummin, lagerblad och vitlök i en mortel. Blanda med rosmarin, apelsinskal och olivolja i en liten skål. Täck med folie och låt stå i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 220˚. Skär bort hinnor och senor från karrén och gnid in den med salt och peppar och sedan med örtblandningen.
- Lägg karrén i en långpanna, lägg skivad apelsin och några extra kvistar ovanpå och häll sedan vin och buljong runt om. Sätt in steken i ugnen.
- Sänk värmen till 125˚C efter tio minuter. Stek tills innertemperaturen är 85˚C, ca 1½ timme. Ös gärna med spadet några gånger under stektiden.
- Tag upp steken och låt den vila en kvart innan den du skär den i skivor.
- Servera med den kryddiga skyn och citrusbräserade endiver och olivpotatis.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket bra kryddning. Jag marinerade 4 fläskkotletter och tillagade i lergryta med detta recept som inspirationskälla. Men det blir säkert jättebra i originalversion också.