Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad herrgårdsstek

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Passar till de tillfällena när man vill ha kallt kött som är klart i god tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg köttet i en form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och stek tills innertemperaturen är 65 grader, tar ca 1 tim. Koka under tiden marinaden i några minuter och låt den svalna. Lägg det varma köttet i en trång bunke eller i en fryspåse. Häll över marinaden som ska täcka köttet. Ställ kallt i minst 4 tim men helst över natten. Ta upp köttet och förvara det övertäckt. Skär det i riktigt tunna skivor. Gott med potatisgratäng och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.