Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kycklingfilé med örtyoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är supergott och passar perfekt som bjudmat. Allt kan göras i förväg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i olivolja ca 10 min på varje sida tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg de nystekta filéerna i en plastpåse och sedan en bunke. Häll i marinaden. Förvara i kylskåp tills servering och vänd någon gång.
  3. Vid servering, skär upp kycklingen i tunna skivor. Lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
  4. Örtyoghurtsås: Lägg basilika, persilja och den skalade vitlöksklyftan i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en sås. Blanda örtoljan med yoghurt i en skål och servera till kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.