Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kycklingfilé på spett

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 dag 50 minuter
Skriv ut

Så gott!! Jag föredrar att äta dem kalla tillsammans med en varm potatisgratäng, men självklart är spetten goda varma också. Ät dem kalla med en varm potatisgratäng och bearnaisesås eller kanske uppvärmda tillsammans med kall potatissallad och grönsaker. En favorit på buffébordet - kan enkelt förberedas dagar innan. Går bra att frysa in. Beräkna cirka 2-3 spett per person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i 3-4 strimlor på längden. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Vispa ihop hacket med rapsoljan, sojan, rosmarinen och dragonen. Lägg filébitarna i kraftiga plastpåsar. Häll över marinaden, sug ut luften och knyt till. Vänd påsarna så att marinaden kommer åt överallt. Marinera i kylskåp till nästa dag.
  2. Festdagen: Sätt ugnen på 200 grader. Trä upp kycklingstrimlorna i dragspelsform på bambuspetten, en bit per spett. Lämna en lång bit att hålla i. Lägg efterhand på bakpappersklädda plåtar. Stek spetten i ugnen i 20 minuter.
  3. Låt spetten svalna på plåten. Lägg upp dem vackert på stora serveringsfat och täck med plastfolie. Ställ svalt tills det är dags att servera dem.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Cassiopeya 5 november 2010

    Enkelt, gott och smidigt. Hade det på buffébordet idag men gjorde dem igår och värmde de bara lite i ugnen just innan det var dags att äta. Mums! Kommer absolut göras igen, då med potatisklyftor eller potatisgratäng och någon god sås :P

  • Cassiopeya 12 november 2010

    Laddade upp en bild till ditt recept, hoppas det var okej. /C

  • thewhy 13 november 2010

    Vad kul att du också gillade receptet!! Jag glömmer alltid bort att fota, så tack för den fina bilden du la upp :) Hoppas det smakar nästa gång också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.