Den här lammfilén är marinerad i en smakrik och kryddig marinad med både tomat och citron.
Instruktioner
- Ansa salladslöken och skär den i bitar. Mixa soltorkade tomater, salladslök, cocktailtomater och vitlök. Lägg över i en glasskål och krydda med spiskummin, svartpeppar och citronsaft.
- Lägg lammfiléerna i marinaden och se till att de täcks helt av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen 3-6 timmar, gärna längre. Vänd filéerna ofta.
- Ta ut skålen ur kylen ca 30 minuter innan köttet ska tillagas. Sätt ugnen på 220 grader.
- Hetta upp olivolja i en teflonstekpanna på hög värme. Låt överflödig marinad droppa av filéerna och bryn dem hastigt runtom 2-3 minuter. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och ugnsstek 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen, slå in filéerna i aluminiumfolie och låt vila 10 minuter före servering.
- Skiva lammfiléerna och servera.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar