Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad lammfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här lammfilén är marinerad i en smakrik och kryddig marinad med både tomat och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa salladslöken och skär den i bitar. Mixa soltorkade tomater, salladslök, cocktailtomater och vitlök. Lägg över i en glasskål och krydda med spiskummin, svartpeppar och citronsaft.
  2. Lägg lammfiléerna i marinaden och se till att de täcks helt av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen 3-6 timmar, gärna längre. Vänd filéerna ofta.
  3. Ta ut skålen ur kylen ca 30 minuter innan köttet ska tillagas. Sätt ugnen på 220 grader.
  4. Hetta upp olivolja i en teflonstekpanna på hög värme. Låt överflödig marinad droppa av filéerna och bryn dem hastigt runtom 2-3 minuter. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och ugnsstek 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen, slå in filéerna i aluminiumfolie och låt vila 10 minuter före servering.
  5. Skiva lammfiléerna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.