Njut av en tomatmarinerad lammgryta med rotfrukter.
Bjud gärna timjansdoftande potatisklyftor till.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 2x2 cm stora tärningar.
Skala och hacka löken. Blanda samman den med honung, tomatkross, vatten, svartpeppar och rosmarin.
- Lägg köttet i marinaden och låt det stå i rumstemperatur ca 2-3 timmar eller över natten i kylskåpet. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
Lägg köttet med marinaden i en gryta och låt det koka på svag värme ca 40 minuter.
- Skala palsternacka och morötter under tiden. Skär dem i ca 1x1 cm stora bitar. Rör ner rotfrukterna i grytan och låt dem koka ytterligare ca 5-10 minuter, tills köttet är mört och grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Smaka av med salt.
- Ansa svampen och fräs i lite matfett tills det "knäpper" i den. Strö svampen över den heta lammgrytan.
- Bjud timjansdoftande klyftpotatis till.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar