Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av en tomatmarinerad lammgryta med rotfrukter. Bjud gärna timjansdoftande potatisklyftor till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Blanda samman den med honung, tomatkross, vatten, svartpeppar och rosmarin.
  2. Lägg köttet i marinaden och låt det stå i rumstemperatur ca 2-3 timmar eller över natten i kylskåpet. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Lägg köttet med marinaden i en gryta och låt det koka på svag värme ca 40 minuter.
  3. Skala palsternacka och morötter under tiden. Skär dem i ca 1x1 cm stora bitar. Rör ner rotfrukterna i grytan och låt dem koka ytterligare ca 5-10 minuter, tills köttet är mört och grönsakerna nätt och jämnt mjuka. Smaka av med salt.
  4. Ansa svampen och fräs i lite matfett tills det "knäpper" i den. Strö svampen över den heta lammgrytan.
  5. Bjud timjansdoftande klyftpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.