Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket läcker laxrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Filéa fisken och ta bort skinnet. Salta och peppra. Lägg fisken i en ugnsform, med kanter.
  3. Blanda marinaden av alla ingredienserna. Häll den över fisken, täck med folie och ställ kallt ca 10-12 timmar. Vänd filéerna ett par gånger.
  4. Sätt in formen med folie i ugnen och bräsera i ugnen i ca 20-30 minuter. Tiden beror på filéernas tjocklek.
  5. Häll av, sila spadet och håll fisken varm. Koka ihop spadet till ca 3 dl, häll i grädden och red av med mjöl. Sjud såsen några minuter och smaka sedan av den med lite cayennepeppar ytterst försiktigt.
  6. Garnera fisken med dill och citronklyftor.
  7. Servera med kokt pressad potatis, små ärter och citron.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.