Som ensamrätt, räcker detta till 4 personer. Som buffé till några fler.
Instruktioner
- Skär köttet i skivor och strimla skivorna. Lägg köttet i dubbla plastpåsar.
- Rör ihop oystersås, olivolja, vinäger och rivet citronskal.
- Kärna ur chilin och tärna den. Ansa och strimla salladslökarna. Rör ner chili, salladslök, pressad vitlök och ingefära i oysterblandningen.
- Häll marinaden över köttet, knyt samman påsen. Lägg påsen kallt i ca 5 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
- Koka ärterna enligt anvisning. Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten.
Ansa och skiva svampen, stek den gyllene i matfett.
- Skala och skiva rödlöken, fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt socker och citronsaft. Låt det fräsa med någon minut.
- Lägg salladen i botten på ett stort fat. Fördela ärter, sparris i bitar och svamp ovanpå.
- Fräs köttet med sin marinad på hög värme ca 5 minuter. Fördela köttet över grönsakerna. Lägg den stekta löken över och smula över fetaost. Strö över basilika.
- Bjud nykokt färskpotatis till.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar