Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad oxfilé

 
Skriv ut

Som ensamrätt, räcker detta till 4 personer. Som buffé till några fler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor och strimla skivorna. Lägg köttet i dubbla plastpåsar.
  2. Rör ihop oystersås, olivolja, vinäger och rivet citronskal.
  3. Kärna ur chilin och tärna den. Ansa och strimla salladslökarna. Rör ner chili, salladslök, pressad vitlök och ingefära i oysterblandningen.
  4. Häll marinaden över köttet, knyt samman påsen. Lägg påsen kallt i ca 5 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
  5. Koka ärterna enligt anvisning. Ansa och koka sparrisen i lättsaltat vatten. Ansa och skiva svampen, stek den gyllene i matfett.
  6. Skala och skiva rödlöken, fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt socker och citronsaft. Låt det fräsa med någon minut.
  7. Lägg salladen i botten på ett stort fat. Fördela ärter, sparris i bitar och svamp ovanpå.
  8. Fräs köttet med sin marinad på hög värme ca 5 minuter. Fördela köttet över grönsakerna. Lägg den stekta löken över och smula över fetaost. Strö över basilika.
  9. Bjud nykokt färskpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.