Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad rosépepparfilé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En perfekt bufférätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stick en stektermometer i köttets tjockaste del. Koka upp vatten, buljong, lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en traktörpanna.
  2. Lägg i köttet och sjud sakta under lock tills termometern visar 58-60 grader, köttet ska vara rosa inuti. Vänd köttet någon gång under koktiden.
  3. Ta upp köttet, vira in det i alumminiumfolie och låt det kallna. Spara buljongen.
  4. Ta bort folien. Lägg över köttet i en trång bunke och häll på den kalla buljongen så det täcker köttet. Låt dra några timmar, gärna över natten.
  5. Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av med salt.
  6. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Häll över marinaden och låt köttet ligga i den någon timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.