Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad Rostbiff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god marinad till en mör och fin köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela citronen i halvor och pressa ur saften. Blanda citronsaften med 2 msk olivolja och balsamicovinäger i en liten skål. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt, peppar, timjan och rosmarin. Blanda väl.
  2. Torka köttet och lägg det i en låg form. Häll över marinaden, täck formen med plastfolie och låt den marinera minst 30 minuter i kylskåpet. Vänd efter halva tiden.
  3. Värm ugnen till 250' C. Ta upp köttet ur marinaden, torka av det noga och skrapa bort vitlök och kryddor. Hetta upp olivoljan eller margarinet i en stekpanna och bryn köttet runt om, ca 5 minuter. Lägg det i en stor ugnsfast form. Häll på resten av marinaden, sätt på lock eller folie och ställ in det i ugnen.
  4. Sänk temperaturen till 200' C och låt köttet steka ytterligare 20 minuter. Ta ut köttet ur ugnen, vira in det i folien och låt vila ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • oijerholm 14 oktober 2009

    ska det bara ligga 20 min i ugn?

  • tomgu025 14 oktober 2009

    Ja, för mig tog det bara 20 minuter att få en temp på 60 grader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.