Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

marinerad rostbiff - kall, ljummen, eller varm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftig och god bas i buffé

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Bind eventuellt ihop köttet om det har en olämplig form. Krydda det rikligt runt om, smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått en riktigt fin färg. Stick in termometern i mitten av köttbiten, och ställ in i ugnen, grädda tills termometern visar 58 grader för röd-, eller 60 grader för rosa rostbiff. Vira in rostbiffen i aluminiumfolie och lägg i en bunke att vila i 30 minuter. Använd köttsaften som bildas i bunken till marinaden, och blanda ihop med resten av ingredienserna. Skär upp köttet i riktigt tunna skivor, ringla marinaden över och servera, eller ställ in i kylskåp för kall servering nästkommande dag. Kan ju även ätas som huvudrätt till potatisgratäng, -sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bender72 11 oktober 2009

    Det låter lite mycket med 172 dl persilja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.