En jättegod, saftig rostbiff som passar både som huvudrätt eller till buffén
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 60° C, då är den rosa med röd kärna. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). Tid i ugnen är ca 1 ½ –2 timmar.
- Hacka vitlöken och dom färska kryddorna (spara ev. några kvistar av kryddorna till garnering). Hacka hälften utav kaprisen grovt (spara resten till garnering). Blanda alla ingredienserna till marinaden. Tag den mindre mängden balsamico om du föredrar en mindre syrlig marinad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
- Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med kapris och några kvistar timjan/ oregano.
Publicerat den
21 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Godaste rostbiffen jag någonsin ätit!!
Så här kommer jag alltid att tillaga rostbiff i fortsättningen!
Fantastisk god ! Skall dock pröva med ännu mer peppar nästa gång :) Mums :)
Det blev så gott. Min man tyckte det var helt underbart
Verkligen ett super recept!
Väldigt gott! Ska göras igen.
Bra recept. Hade rostbiffen inne till 58grader, men det blir nog 60 nästa gång. Härligt syrligt. Tror på ugnsrostade rotsaker till denna, sötman där bryter bra. Tack!!!
Det blev en helt underbar smak på köttet!! Bästa jag ätit. Roligt med lite omväxling på rostbiffen. Omtyckt av både gammal och ung på våran fest. Tack!!