Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En jättegod, saftig rostbiff som passar både som huvudrätt eller till buffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 60° C, då är den rosa med röd kärna. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). Tid i ugnen är ca 1 ½ –2 timmar.
  2. Hacka vitlöken och dom färska kryddorna (spara ev. några kvistar av kryddorna till garnering). Hacka hälften utav kaprisen grovt (spara resten till garnering). Blanda alla ingredienserna till marinaden. Tag den mindre mängden balsamico om du föredrar en mindre syrlig marinad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  3. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med kapris och några kvistar timjan/ oregano.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • CarinOhlsson 30 mars 2010

    Godaste rostbiffen jag någonsin ätit!!

  • Asa-Nisse 14 januari 2011

    Så här kommer jag alltid att tillaga rostbiff i fortsättningen!

  • Markushanna 2 juni 2011

    Fantastisk god ! Skall dock pröva med ännu mer peppar nästa gång :) Mums :)

  • canna1 10 juli 2011

    Det blev så gott. Min man tyckte det var helt underbart

  • mrwas 31 augusti 2011

    Verkligen ett super recept!

  • Smooth 18 september 2011

    Väldigt gott! Ska göras igen.

  • miaapple 8 oktober 2012

    Bra recept. Hade rostbiffen inne till 58grader, men det blir nog 60 nästa gång. Härligt syrligt. Tror på ugnsrostade rotsaker till denna, sötman där bryter bra. Tack!!!

  • bodilla 18 juli 2013

    Det blev en helt underbar smak på köttet!! Bästa jag ätit. Roligt med lite omväxling på rostbiffen. Omtyckt av både gammal och ung på våran fest. Tack!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.