Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad stekt fläskfilé

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad fläskfilé som passar på buffébordet med goda såser och röror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort fett och hinnor från filén.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
  3. Lägg i filén, slå knut på påsen, vänd och skaka så att filén får marinad på sig runt om.
  4. Låt den ligga i kylen ett par timmar.
  5. Bryn lätt hela filén runt om i stekpanna.
  6. Låt den eftersteka ca 20 minuter på rätt svag värme tills den är så gott som genomstekt, eller bara en aning rosafärgad inuti.
  7. Låt köttet kallna och skär det sedan i skivor.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • puntella 1 januari 2009

    Var gott fast hade i fläskfilén lite för länge i grytan (pga att jag glömt göra sasen, hade portvinssas och potatisgratäng till).

  • Emmeth 18 augusti 2009

    Denna marinerade fläskfilé är en riktig favorit hos mina två sönder 17 och 21 år. Den är enkel att göra och ingredienserna till marinaden är sådant som alltid finns hemma. Jag brukar göra en potatisgratäng till eller på sommaren en god härlig sallad. Mycket god!

  • Bappi 9 juni 2014

    Suveränt enkelt, gott och så mört. Detta blev ett favvorecept! Full pott med stjärnor/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.