Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad strömming, ättiksströmming, lökströmming - det finns många olika benämningar på den här fiskspecialiten. Godast och bäst blir den om man häller marinaden varm över fisken, som sedan kan serveras varm eller kall, helt efter smak. Marinerad strömming är härlig att ha i kylen, till en nattsmörgås, till en söndagsfrukost, till en snabblunch. Den håller sig fint och blir nästan godare för var dag den får stå i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och filea strömmingen, skölj den och torka den på hushållspapper.
  2. Salta fisken och strö klippt dill på köttsidan. Lägg ihop filéerna två och två.
  3. Panera flundrorna i kryddat skorpmjöl och stek dem i matfettet.
  4. Lägg de färdigstekta strömmingsflundrorna tätt på ett djupt fat.
  5. Blanda marinaden i en kastrull, koka upp den och håll den varm över fisken.
  6. Strö hackad rödlök över och garnera med lufttiga dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.