Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade biffspett med satésås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små läckra och kryddstarka spett med kött, fågel eller skaldjur är mycket vanliga i Singapore. De serveras med satésås och äts som tilltugg till kokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka köttet med hushållspapper och skär det i kuber.
  2. Lägg citronskal, lök, vitlök, soja, olja, spiskummin, gurkmeja och salt i en matberedare eller mixer och kör till en puré. Rör därefter ner jordnötterna. Täck köttet med blandningen och låt det stå kallt 1-2 timmar. Rör om några gånger.
  3. Såsen: Blanda tamarinden med kokande vatten i en skål, rör om och låt stå i 15 minuter. Lägg citronskal, lök, vitlök, räkpasta, jordnötter och 2 msk olja i mixern och kör till en mjuk pasta.
  4. Hetta upp resten av oljan i en wok och stek pastan i 2 minuter. Tillsätt tamarindvätska, kajennpeppar, laos powder, socker och salt. Rör om väl och späd eventuellt med mer vatten och låt såsen sjuda i ytterligare 10 minuter under ständig omrörning.
  5. Trä upp köttet på pinnarna och grilla dem ca 3-5 minuter runt om, på grill eller under grillen i ugnen, tills de är vackert bruna.
  6. Servera med såsen och kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.