Färska champinjoner har en fantastisk förmåga att ta upp andra smakämnen och blanda dem med sina egna. Här får de puttra med bland annat vitlök, olivolja och rosmarin innan allt bränns av med lite konjak.
Instruktioner
- Rensa och torka av champinjonerna. Skölj dem bara om de är mycket jordiga. Skär dem i tjocka skivor eller dela dem i fyra delar.
- Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Tillsätt champinjonerna. Pressa över vitlöken. Smula sönder lagerbladet över champinjonerna tillsammans med rosmarin och salt.
- Låt allt småputtra utan lock på svag värme tills vätskan kokat in och champinjonerna blivit glansiga och klara.
- Öka värmen, så att kastrullen blir riktigt het. Värm konjaken och häll den över champinjonerna. Skaka om kastrullen och antänd konjaken. Låt allt stå kvar på värmen tills lågorna slocknat.
- Tillsätt därefter citronsaften och låt champinjonerna småputtra cirka 5 minuter. Låt dem kallna före serveringen.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar