Spetten med två sorters filé kan man förbereda hemma och sedan ta med sig i kylbagen för att grilla på utflykten/picnicken.
Instruktioner
- Blanda samman marinaderna i två skålar. Dela och putsa köttet i lagom stora kvadrater för spetten. Lägg köttbitarna i plastpåsar och häll över resp marinad.
- Låt vila svalt i ett par timmar i kylen. Häll av marinaderna och låt köttet rinna av lite. Marinaden kan sparas på flaskor och tas med för att penslas pås petten vid grillningen.
- Skala och klyfta rödlökarna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i kvadrater. Varva kött och grönsaker på spettet. Så här långt kan du förbereda. Lägg spetten i plastpåsar eller folié och ta med i kylbagen.
- Grilla över en bra glödbädd. pensla gärna spetten med lite marinad. Strö över sesamfrön vid serveringen.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar