Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade jordgubbar och glass

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En somrig efterätt där avokadooljans milda smak utmärkt kompletterar jordgubbarna och glassen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tillreda vaniljsirapen. Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Låt koka på svag värme tills blandningen blir gyllenbrun och tjocknar. Ta bort från spisen och låt svalna.
  2. Skär jordgubbarna i en stor skål. Tillsätt vaniljsirap (1-2 tsk) och en nypa salt och blanda ihop ingredienserna. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.