Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade köttfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Köttfärsbiffar blir man väl aldrig trött på. För att sätta litet extra piff på dem och göra dem festligare kan man marinera dem före stekningen. Smörfräst gurka är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över biffarna. Låt det hela stå kallt minst 1 timme.
  2. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Stek dem i litet matfett i en stekpanna. De behöver inte bli helt genomstekta. Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
  3. Skölj, torka och skiva gurkan. Fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet. Häll över litet av marinaden och servera med ugnsbakad klyftpotatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.