Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade morötter i pak soiblad med rostade sesamfrön och balsamicovinegrett

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

Instruktioner

Skala, skiva och skär morötterna i lägre och lite bredare julienne. Blanchera snabbt och kyl ned. Ta upp morötterna och marinera med äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar samt sesamfrön som rostats i torr stekpanna till de är gyllenbruna.Blanchera pak soibladen snabbt och kyl ned. Ta upp dem och låt dem torka på lite papper eller en handduk. Lägg lite morötter i varje blad och vik ihop. Reducera balsamvinäger tills 1/2 dl återstår, blanda med olivolja, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.