Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade paprikastrimlor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasto, men man äter ofta tapas på ett annat sätt. Antipasto serveras ofta som en förrätt medan tapas är något man tar till ett glas vin eller öl före maten, gärna på en bar. Det händer ganska ofta att man fastnar med sina tapas och struntar i middagen sen, för det är ju så gott att sitta och småäta olika rätter och beställa nya allt eftersom. Gott som tillbehör till parmaskinka och salami som man serverar på ett stort vackert fat, med några oliver och soltorkade tomater i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Skär paprikan i strimlor och lägg dem i en ugnsfast skål med lock. Blanda olja och kryddor och häll blandningen över paprikan. Sätt in i ugnen i ca 1 timme med locket på. Låt kallna innan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • skilla 20 april 2008

    Ett jättebra alternativ till grillad paprika! Bara att strimla och röra ihop och låta paprikan sköta sig själv i ugnen under tiden man gör andra tapasrätter! Mkt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.