Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.
Instruktioner
- Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
Koka spjället i ca 1 tim.
Ta upp det, låt rinna av och svalna.
- Blanda smör och rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek, honung och salt i en bunke.
Skär spjället i bitar längs med benen.
Vänd runt dem i marinaden.
Låt marinera några timmar eller över natten.
- Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen.
- Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min.
Vänd runt ofta.
- Servera med coleslaw och grillat bröd.
- Tips!
Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 ½ kg i 1 ½ timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar supergott, det måste jag prova...
Detta var det godaste jag någonsin ätit! Ska nu prova med tjocka revben och hoppas att även det blir en höjdare.
Jag har en fundering... Som du redan vet, älskar jag dessa ben. Min undran rör sig dock ang koktid och lockets vara eller inte vara.
Så jäkla goda så detta blir fler gånger tillagat här iaf :-D Kan varmt rekommendera dessa gudomligt saftiga goda ben ;-D Vattnas i munnen bara tanken på dom ;-)
Jätte goda o saftiga revben, tack så mycket för att du delade med dig av detta recept som har blivit ett av favvo-recepten i min lilla familj :)
Mycket gott. Dessa kommer att finnas på mitt julbord i år. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Detta var de godaste revben jag ätit. Möra och kryddiga. E 5:a ++ från hela familjen.
Supergoda och jättemöra. Alla ville bara ha mer !!