Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna.
  2. Blanda smör och rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek, honung och salt i en bunke. Skär spjället i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten.
  3. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen.
  4. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.
  5. Servera med coleslaw och grillat bröd.
  6. Tips! Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 ½ kg i 1 ½ timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Monika46 2 juni 2009

    Verkar supergott, det måste jag prova...

  • mickis67 6 augusti 2009

    Detta var det godaste jag någonsin ätit! Ska nu prova med tjocka revben och hoppas att även det blir en höjdare.

  • mickis67 23 augusti 2009

    Jag har en fundering... Som du redan vet, älskar jag dessa ben. Min undran rör sig dock ang koktid och lockets vara eller inte vara.

  • KatjaT 24 mars 2011

    Så jäkla goda så detta blir fler gånger tillagat här iaf :-D Kan varmt rekommendera dessa gudomligt saftiga goda ben ;-D Vattnas i munnen bara tanken på dom ;-)

  • Disabfd 3 mars 2012

    Jätte goda o saftiga revben, tack så mycket för att du delade med dig av detta recept som har blivit ett av favvo-recepten i min lilla familj :)

  • flabban 26 oktober 2012

    Mycket gott. Dessa kommer att finnas på mitt julbord i år. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • ansod2 16 januari 2013

    Detta var de godaste revben jag ätit. Möra och kryddiga. E 5:a ++ från hela familjen.

  • MonikaA 27 januari 2016

    Supergoda och jättemöra. Alla ville bara ha mer !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.