Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade tiggerräkor med fänkålssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala tigerräkorna. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och slå den över räkorna. Blanda väl och låt räkorna marinera medan du gör i ordning resten. Koka riset och låt paprikatärningarna koka med de sista 3 - 4 minuterna. Vid serveringen blandas och smaksätts riset med den rivna ostenoch salt. Packa riset i välsmorda små formar och stjälp upp på heta portionstallrikar i samband med uppläggninge.Sås: Skär fänkålen i mindre bitar och koka den 5 - 6 minuter tillsammans med vinet och grönsaksbuljongen. Kör under tiden smöret, cayennepepparn och basilikan i en matberedare tills du får ett grönt kryddsmör. llsätt det heta fänkålskoket, inklusive buljongen, i matberedaren och kör ytterligare några minuter tills du får en slät sås. Såsen behöver knappast något extra salt. Hetta upp en stor stekpanna, helst av gjutjärn. Halstra tigerräkorna i torr och het panna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt eventuellt lite av marinaden i sista ögonblicket av halstringen. Stjälp upp ristimbalerna på heta tallrikar, fördela såsen omkring och garnera med tigerräkorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.