Ugnsmarinerade grönsaker som passar till
Stekt fläskfilé med smält getost, som finns i mina recept
Instruktioner
- Skala och dela eventuellt lökarna. Skala morötter och palsternacka.
- Skär alltsammans i jämnstora stavar.
- Skölj, dela och skär squshfruktern i bitar.
- Kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden, utan saltet, i en rejäl plastpåse, stor nog att rymma samtliga grönsaker.
- Lägg ner grönsakerna i påsen och ruska om ordentligt, så att marinaden fördelas över alltsammans.
- Låt stå i kylskåp en eller ett par timmar.
- Häll alla grönsaker och marinaden i en långpanna. Placera den mitt i ugnen, i 225°, ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade.
- Sätt in plåten ytterligare ca 10 minuter, tills grönsakerna är nätt och jämnt genomstekta.
- De bör ha rätt mycket spänst kvar och morötterna ska vara lite krispiga.
- Salta strax innan serveringen.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar