Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade vitlöksklyftor

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Dela vitlökarna i klyftor. Koka upp en liter vatten och lägg ner de oskalade klyftorna. Koka häftigt i 2 minuter. Spola omedelbart med kallt vatten och låt sedan klyftorna ligga en tund i det kalla vattnet. Ta upp dem och skala dem samt dela dem i stora klyftor på längden. Lägg klyftorna i en kastrull, fyll på kallt vatten och koka upp, koka en minut och prova om klyftorna har rätt konsistens, de skall ha kvar lite av sin knaprighet. Spola de färdigkokta klyftorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en burk med tillhörande skruvlock och tillsätt övriga ingredienser. Oljan skall precis täcka vitlökarna. Skruva på lock och skaka burken försiktigt så allt blandas. Ställ burken svalt i minst två dygn. Vänd då och då på burken. Klyftorna kan stå svalt i cirka två veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.