Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

 
Skriv ut

Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i ruccolan och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 125 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden, häll marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Låt marinaden i minst 2 timmar och vänd påsen då och då. Stek kycklingen försiktigt i en stekpanna, tänk på att marinerat kött lätt bränner. Baka färdigt brösten i ugnen på 125 grader cirka 15 minuter. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.
  3. Koka quinoagrynen enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet när grynen är färdiga, blanda i dillen, smöret, scharlottenlöken och aprikoserna, smaka av med salt och peppar. Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i ruccolan och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.