Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maritas porterstek

 
Skriv ut

Tack för detta underbart enkla och goda recept. Så lätt att såsen är perfekt utan att smaka av med extra salt och peppar. Man skall bara tänka på när köttet skärs upp att man skär på rätt håll. Tack Marita!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg allt i en gryta, försök få vätskan att täcka köttet. Ibland kanske man vill ha mer sås och det går bra att dubbla mängden vätska, men inte ta lika mycket kryddor.
  2. Använd köttermometer. När köttet är uppe i ca 70° så är det färdigt. Skyn (8 dl) som blir över blir en underbar sås. Red med 5 msk mjöl och 2 dl vispgrädde. Har man gjort dubbelt så mycket sås behövs mer redning.
  3. Servera med kokta grönsaker och potatis.
  4. MUMS!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.