Jag är normalt ingen älskare av sötsaker, men marknadsmarmelad kan jag i princip föräta mig på.
Instruktioner
- Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
- Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
- Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
- Tips:
Gjut dem i choklad- eller pralinformar av silikon.
Publicerat den
11 november 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Fungerar inte över huvud taget, hittade mycket bättre på andra sidor.