Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marknadsnougat

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott, smakar precis som det man köper på marknaden. Skillnaden mellan det här receptet och de andra här är att det här innehåller arrak. Det gör stor skillnad i smaken. Jag fick idén när jag läste på innehållsförteckningen på en av de påsarna jag köpte på en marknad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ihop alla torrvaror och blanda dem väl.
  2. Koka upp vatten och socker, låt koka tills sockret löst sig. Rör ner kokosfettet och låt det smälta i sockerlagen. Låt svalna. Tillsätt arrakessensen och rör sedan ihop med torrvarorna.
  3. Bred ut på en plåt med smörpapper och låt stelna. Skär i små rutor. Förvara i plastpåsar, annars torkar de ut.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • imminn 14 december 2011

    Hej! Du har rätt, den var gudomligt god. Pricken över i, var nog arrakssmaken. Vi provsmakade, mina små barnbarn och jag. Vi tyckte alla att den var jättegod. God Jul & Gott Nytt År! Imminn

  • Grogg66 18 februari 2012

    Sååå gott, mmmmmm, kkaaaaa, aaahhhhhh, är några av de kommentarerna jag fick av familjen. Mannen tyckte det var godare än marknadsgodiset man köper och ville sätta en sexa som betyg. Jag som gjorde tyckte det var skönt med ett recept där man inte behöver göra kulprovet.

  • Cassiopeya 23 december 2013

    Marknadsnougat är mannens favorit så jag var bara tvungen att prova att göra egen den här julen. Hade ingen arraksessens hemma så jag tog 2 msk kallt kaffe istället, och så tog jag 3 msk vaniljsocker. Tyckte dock att det blev lite torrt! Skulle nog inte tagit i så mkt vetemjöl. Och så fick jag göra om sockerkoket då jag lyckades röra i sockret första gången så det sockrade sig och blev en hel klump. Mannen tyckte ändå att det var gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.