Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerad choklad och banankaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Choklad och bananer gillar varandra...jag också gillar choklad och bananer...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°C.
  2. Smörj botten och långsidor av en avlång bakform som rymmer 1½ liter.
  3. Lägg chokladen i en värmetålig skål med ingefäran och 25 g av smöret eller margarinet. Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Mosa bananerna. Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt. Tillsätt alla äggen och bananpurén. Sikta vetemjölet och bakpulvret ner i skålen. Vispa blandningen slät. Bred ut en fjärdedel av den krämiga smeten i formen och skeda sedan en tredjedel av chokladblandningen över. Bred på ännu en fjärdedel av kaksmeten, och mer choklad. Fortsätt varvningen och avsluta med ett lager kaksmet. Strö över den hackade chokladen i en sträng mitt på kakan.
  4. Grädda i i ca 1 timme tills en steknål som sticks ner i mitten är torr när den tas upp.
  5. Låt stå i formen i 10 minuter innan kakan stjälps upp på galler för att kallna helt. Sikta florsocker över, om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.