Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerad kaka med chokladglasyr

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tricket att få kakan härligt saftig är äppelmos. En enkel metod att göra gamla, goda recept både moderna och fettsnåla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en rund kakform tunt med smör och täck med ströbröd. Smält smöret och låt det svalna lite. Separera äggen. Vispa socker, äggulor och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  2. Rör ihop äppelmos, mjölk och smpör till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Rör snabbt ner äggsmeten och mjölblandningen i mjölet med en ballongvisp eller slev. Vänd ner äggviteskummet.
  3. Häll hälften av smeten i kakformen. Blanda ner kakaon i resten av smeten och häll kakaosmeten i formen. Dra runt smeten med en gaffel så att kakan blir vackert marmorerad.
  4. Sätt in kakan i ugnen och baka ca 1 tim. Ta ut kakan och låt svalna 5 min i formen. Stjälp upp på ett galler och låt den svalna.
  5. Rör samman ingredienserna till de båda glasyrerna i separata skålar. Tillsätt 1 tsk vatten till varje. Stryk först på den mörka glasyren och låt den stelna. Droppa därefter över den ljusa glasyren.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • hybrex 5 augusti 2010

    Shit, vad snygg. Bra jobbat =) 5p på bara det

  • lece 6 augusti 2010

    Ser jättegott ut, men vilken vätska använder man till glasyren förutom cacao och florsocker ?

  • rosatalo 16 maj 2012

    Fattar inte vad du använt för kakao i glasyren när du fått till den ljusa gulaktiga färgen. Färgen på min glasyr är den samma i båda blandningarna, använde Ögon kakao, Fazers. Kakan var supergod men lite för omständig att göra, blir massa disk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.