Tricket att få kakan härligt saftig är äppelmos. En enkel metod att göra gamla, goda recept både moderna och fettsnåla.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en rund kakform tunt med smör och täck med ströbröd. Smält smöret och låt det svalna lite. Separera äggen. Vispa socker, äggulor och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Rör ihop äppelmos, mjölk och smpör till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Rör snabbt ner äggsmeten och mjölblandningen i mjölet med en ballongvisp eller slev. Vänd ner äggviteskummet.
- Häll hälften av smeten i kakformen. Blanda ner kakaon i resten av smeten och häll kakaosmeten i formen. Dra runt smeten med en gaffel så att kakan blir vackert marmorerad.
- Sätt in kakan i ugnen och baka ca 1 tim. Ta ut kakan och låt svalna 5 min i formen. Stjälp upp på ett galler och låt den svalna.
- Rör samman ingredienserna till de båda glasyrerna i separata skålar. Tillsätt 1 tsk vatten till varje. Stryk först på den mörka glasyren och låt den stelna. Droppa därefter över den ljusa glasyren.
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Shit, vad snygg. Bra jobbat =) 5p på bara det
Ser jättegott ut, men vilken vätska använder man till glasyren förutom cacao och florsocker ?
Fattar inte vad du använt för kakao i glasyren när du fått till den ljusa gulaktiga färgen. Färgen på min glasyr är den samma i båda blandningarna, använde Ögon kakao, Fazers. Kakan var supergod men lite för omständig att göra, blir massa disk.