Två favoriter kombinerade i en! De här chokladrutorna är marmorerade med krämig cheesecakesmet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Blanda noga samman mjölk, matfett, äppeljuice, 1 ägg och vaniljsocker.
- Blanda ihop i en annan skål mjöl, 1½ dl socker, kakao och bakpulver. Blanda väl. Rör ner chokladhacket och valnötterna. Tillsätt mjölkblandningen och rör om till en jämn smet. Späd ev. med mer äppeljuice. Spara 1 dl smet och häll resten i bakformen.
- Blanda samman osten, det återstående ägget och resten av sockret till en jämn smet. Häll smeten över chokladsmeten i bakformen. Klicka på den sparade chokladsmeten. Dra en kniv genom smeten så att den marmoreras.
- Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter tills en provsticka känns torr. Låt kakan svalna på ett galler. Stjälp upp kakan och skär den i rutor.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar