Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade chokladrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Två favoriter kombinerade i en! De här chokladrutorna är marmorerade med krämig cheesecakesmet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Blanda noga samman mjölk, matfett, äppeljuice, 1 ägg och vaniljsocker.
  3. Blanda ihop i en annan skål mjöl, 1½ dl socker, kakao och bakpulver. Blanda väl. Rör ner chokladhacket och valnötterna. Tillsätt mjölkblandningen och rör om till en jämn smet. Späd ev. med mer äppeljuice. Spara 1 dl smet och häll resten i bakformen.
  4. Blanda samman osten, det återstående ägget och resten av sockret till en jämn smet. Häll smeten över chokladsmeten i bakformen. Klicka på den sparade chokladsmeten. Dra en kniv genom smeten så att den marmoreras.
  5. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter tills en provsticka känns torr. Låt kakan svalna på ett galler. Stjälp upp kakan och skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.