- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag hittade ett recept på marockansk gryta som verkade väldigt intressant. Men tyvärr kunde jag inte äta alla livsmedel som var i den. Men jag blev nyfiken på kryddblandningen och har gjort min egen variant av marockansk gryta. Den blev en väldigt god och mättande gryta med underbara smaker. Helt vegetarisk.
Instruktioner
- Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander. Grönsakerna ska få lite stekyta.
- Hacka lök och paprika i små tärningar och stek dem mjuka i lite olja. Häll i potatis och haricotsverts. Tillsätt tomater, agavesirap och grönsaksbuljong och låt det småputtra utan lock i 15-20 min tills att potatisen är nästan genomkokt. Tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra 5 min till.
- Stäng av spisen, lägg i kikärtorna och låt gryträtten dra 2-3 minuter under lock på eftervärmen. Servera med grönsallad och bröd evt. kokt hirs, ris eller hel dinkel.
Publicerat den
8 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar