Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk grönsaksgryta

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag hittade ett recept på marockansk gryta som verkade väldigt intressant. Men tyvärr kunde jag inte äta alla livsmedel som var i den. Men jag blev nyfiken på kryddblandningen och har gjort min egen variant av marockansk gryta. Den blev en väldigt god och mättande gryta med underbara smaker. Helt vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander. Grönsakerna ska få lite stekyta.
  2. Hacka lök och paprika i små tärningar och stek dem mjuka i lite olja. Häll i potatis och haricotsverts. Tillsätt tomater, agavesirap och grönsaksbuljong och låt det småputtra utan lock i 15-20 min tills att potatisen är nästan genomkokt. Tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra 5 min till.
  3. Stäng av spisen, lägg i kikärtorna och låt gryträtten dra 2-3 minuter under lock på eftervärmen. Servera med grönsallad och bröd evt. kokt hirs, ris eller hel dinkel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.